„I dalje se borim s tim”
390
post-template-default,single,single-post,postid-390,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

„I dalje se borim s tim”

„I dalje se borim s tim”

Mislim da je najviše traga na mene ostavila borba za potomstvo. Lekari, analize, testovi, bolnice, injekcije, terapije, hormoni. Četiri vantelesne oplodnje, u šest godina stresa, nade i agonije. Jednom sam čak i ostala u drugom stanju, pa izgubila plod. Osećala sam se kao da mi je neko umro, mislim da sam bila u procesu žaljenja posle toga.

Te godine su mi donele noćne more, anksioznost, pad samopouzdanja.

Mislim da se i dalje borim sa tim. Olakšavajuća je činjenica da sam osvestila da ne moram da imam dete, da ću živeti i bez deteta, i tako sam uspela da se vratim na pozitivan put.

Budite sigurni da ste isprobali sve druge opcije, pre nego što se odlučite za vantelesnu oplodnju. Neka ona bude zadnja opcija. Ako već do nje dođe, obezbedite sebi podršku, budite iskreni i ne izigravajte jaku ženu, junaka, idite na bolovanje, stopirajte sve svoje obaveze i ne čitajte informacije na internetu. Pričajte sa svojim doktorima.

(žensko, 34 godine)