„Podelite svoje iskustvo”
351
post-template-default,single,single-post,postid-351,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

„Podelite svoje iskustvo”

„Podelite svoje iskustvo”

Traumatska iskustva sam doživela tokom odrastanja, kroz dinamiku primarne porodice koja je bila disfunkcionalna (česti konflikti, burne reakcije, povremeno fizičko nasilje, emocionalno uslovljavanje, omalovažavanje). Zbog toga, iskusila sam niže samopouzdanje i anksioznost.

Sa posledicama sam se izborila mehanizmima odbrane, kroz interakciju s drugim bliskim ljudima, zrelošću – odrastanjem, razgovorima s bliskim osobama i ljudima od poverenja o toj temi i uzajamnim iskustvima, suočavanjem sa posledicima – nikako bežanje od istih.

Moja poruka za druge je: podelite svoje iskustvo s ljudima od poverenja, iznenadićete se povratnim informacijama, uvidećete da niste sami, dobićete korisne savete, ali ukoliko vas to ometa u velikoj meri u svakodnevnom funkcionisanju, svakako potražite stručnu pomoć – to je put ka ozdravljenju i preuzimanju kontrole nad svojim životom.

(žensko, 30 godina)