Terapija traume je veliki korak koji možete da napravite za sebe i sopstveno zdravlje
438
post-template-default,single,single-post,postid-438,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Terapija traume je veliki korak koji možete da napravite za sebe i sopstveno zdravlje

Terapija traume je veliki korak koji možete da napravite za sebe i sopstveno zdravlje

U uzrastu izmedju 6 i 8 godina, nekoliko puta , sam doživela napad pedofila. Moj zlostavljač je bio porodični prijatelj mojih roditelja, osoba ” od poverenja”.

Trauma je uticala na mene tako da sam se  teško otvarala ljudima, nisam razgovarala o svojim emocijama, nisam  verovala ljudima, stalno sam bila u strahu za svoju bezbednost. Takodje sam razvila nekoliko psihosomatskih, zbog straha da se bavim svojom traumom. Moje telo je podnosilo stres koji se nagomilavao skoro 30 godina, a kad više nije moglo da izdrži, počela sam da se razboljevam. Tada sam i odlučila da potražim psihoterapijsku pomoć.

Najviše su mi pomogle tehnike za umirenje, pogotovo kada imam panične napade, kasnije I psihoterapija.

Za pomoć sam se obratila EDMR terapeutu, jer sam čula da je to efikasna terapija u radu sa traumama. Za mene je EDMR bio dobar vid psihoterapije jer ne podrazumeva previše detaljno objašanjavanje trauma, ako vam je isuviše teško da izgovorite šta vam se desilo.Terapija mi je pomogla da prvazidjem sve strahove, negativne emocije I uverenja koja su stajala iza dogadjaja koji su me uznemiravali skoro ceo život.

Drugima bih preporučila psihoterapiju, jer je terapija traume veliki korak koji možete da napravite za sebe I sopstveno zdravlje.

(ženski, 36)