Trauma zatvara ali vi joj ne dozvolite to
436
post-template-default,single,single-post,postid-436,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Trauma zatvara ali vi joj ne dozvolite to

Trauma zatvara ali vi joj ne dozvolite to

Moje traumatsko iskustvo je seksualno zlostavljanje od 7-8 godine pa nadalje i trauma od samog lečenja od traume. Iskreno nekada želim da umrem kada pomislim na sve to.

Traumatska iskustva su mi prouzrokovala više nejasnih psihijatrijskih dijagnoza, od kojih je PTSD najjasnija, sve ostalo je poljuljana struktura već  “poremećene” strukture ličnosti. Život kroz patologiju.

Na kraju sa posledicama traume izlazim pričom, pričom i pričom. Bitno mi je da drugi ljudi budu svesni da ono što se nije desilo njima, ipak se dešava nekom drugom.

Za pomoć sam se obraćala psihologu, psihijatru, porodici i tražila sam pomoć na društvenim mrežama. Trauma zatvara ali vi joj ne dozvolite to.

Drugima bih poručila da nisu oni krivi za to što im se desilo. Preporučila bih da se edukuju što više, da budu sami sebi oslonac. Vi ste posebni i moćni.

 

(ženski,25)